En väldigt lättgjord röra som görs på få ingredienser, varav huvudingrediensen är innanmätet av zucchini. Den gör jag alltid efter att jag har tillagat zucchini och inte behövt innanmätet, som t.ex. dolma eller fyllda zucchini.
Ingredienser
- Innanmätet av 6st Zucchini
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 1msk Torkad mynta
- 2msk Citronjuice
- Salt
Gör såhär
Finhacka innanmätet av zucchini och pressa ur all vätska ifrån dem.
Skala och finhacka gullök och vitlök. Smält margarin och lite matolja i en stekpanna och stek de mjuka.
Lägg i zucchini innanmätet och stek dem tills de krymper till hälften av volymen, det tar ungefär 5 minuter.
Smaksätt röran med mynta, citronsaft och salt, rör om och låt stekas i några minuter, smaka av igen och tillsätt eventuellt mer av smaksättningen.
Häll över röran på en tallrik och toppa med olivolja och färska myntablad. Ät röran med bröd, kex eller servera den på mezebordet och grillat.