Sök

Zapiekanka- Polsk snabbmat

Zapiekanska är snabbmat i Polen som de även kallar för pizza. Det är helt enkelt baguetter som fylls med en champinjonröra, toppas med ost, grillas i ugnen och slutligen toppas med ketchup eller sriracha för den som gillar hetta. Försvinnande goda och busenkla att göra.

Ingredienser (6 port.)

  • 6st Baguetter
  • 20g Smör el. margarin
  • 2st Gullökar
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 500g Champinjoner
  • 1msk Torkad oregano
  • Salt och svartpeppar
  • 100g Riven ost

Topping

  • Sriracha
  • Persilja

Gör såhär
Finhacka löken, vitlöken och grovhacka champinjonerna. Smält smör i en stekpanna och fräs vitlök och gullök tills de blivit mjuka, fräs sedan med champinjonerna tills de kryper och slutar tappa vätska. Krydda med oregano, salt och peppar.

Dela baguetterna i mitten och lägg de på en ugnsplåt. Smöra dem med vanligt smör, fördela champinjonröran på alla baguetter, toppa med ost och grilla i ugnen på 200 grader i ca. 10 minuter eller tills osten har smält.

Toppa med finhackad persilja och sriracha eller ketchup. Smaklig spis!

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa