Rostbiff är en fin och mjuk bit från nötkreatur. Jag har tillagat den på låg värme i ugnen och resultatet gav ett fantastiskt fint och saftigt kött. Skiva upp och servera dina rostbiffsskivor med tillbehören du tycker bäst om.
Ingredienser
- 1kg Rostbiff el. fransyska
- Valfri kryddning el. Salt & svartpeppar
Gör såhär
Förvärm ugnen på 125°.
Skär bort eventuella senor från köttet. Torka köttet torrt med hushållspapper så överflödigt blod försvinner och för att kryddorna ska fästa bättre. Krydda sedan rejält runtomkring hela rostbiffen.
Jag kryddade med en allroundkrydda som passade alldeles utmärkt till. Vill man inte krydda med någon speciell krydda så räcker det med endast salt och svartpeppar.
Sätt in termometern i köttet i den tjockaste delen och sätt sedan in köttet i mittersta gallret och låt tillagas i 1.5 timme eller tills köttet blir 65° för en rosa köttyta. Se övriga grader nedan för att tillaga ditt kött så som du gillar det.
- 55°C: Blodig
- 60°C: Rosa med röd kärna
- 65°C: Lätt rosa
- 70°C: Välstekt
Låt rostbiffen få vila i ungefär 10 minuter och skiva sedan upp den i 0.5cm tjocka skivor. Nu är den redo för servering, smaklig spis!