En magiskt god tomatsoppa som görs på få ingredienser. Den smakar verkligen gudomligt, enligt maken var det den absolut godaste soppan han någonsin har ätit. Ni måste helt enkelt testa!
Ingredienser
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 250g Körsbärstomater
- 2msk Tomatpuré
- 2st Grönsaksbuljonger
- 1msk Brynt scharlottenlöksfond (går att utesluta och bytas ut mot salt)
- 0.75Liter Vatten
- 1dl Matlagningsgrädde
- 0.5dl Risoni el. vermicelli (valfritt)
- 1tsk Torkad basilika
- Salt
Topping (valfritt)
- Balsamico
- Chiliflingor
- Färsk basilika
Gör såhär
Hetta upp ungefär två matskedar matolja i en lagom stor gryta. Dela gullöken och vitlöken grovt, lägg ner dem i grytan och fräs dem lätt.
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Lägg ner de i grytan tillsammans med resterande ingredienser förutom vattnet, matgrädden, basilikan och risonin, rör om i några minuter.
Koka upp vattnet och häll det ner det i grytan. Vattnet ska täcka med ungefär 5cm. Låt soppan få puttra på medelvärme i ungefär 20 minuter eller tills löken har blivit mjuk.
Mixa soppan slät och häll i matgrädden och rör om. Smaka av soppan. Lägg i torkad basilika samt risoni eller vermicelli och låt de tillagas vilket tar ca. 5 minuter, rör om då och då för att undvika att de fastnar i grytans botten.
Häll upp soppan och toppa med chiliflingor, balsamico och färska basilikablad. Smaklig soppa.