Tack Italien för denna himmelska dessert! Vi alla här hemma fullkomligt älskar tiramisu, kaffedrickare eller inte, givetvis alkoholfri. Gör den gärna 1-2 dagar i förväg då godast smak.
Ingredienser
- 1st paket Savoiardikex
- 250g Mascarponeost
- 4 msk Strösocker
- 4dl Vispgrädde
- 2st Ägg
- Bryggt kaffe
- Kakao
Gör såhär
Brygg ca. 2 koppar kaffe och låt det svalna.
Ta fram tre bunkar. Vispa upp grädden tills den blir fast.
Separera äggen och lägg äggvitan i en bunke och vispa upp den. Lägg äggulora i den tredje bunken tillsammans med sockret och vispa upp dem till det blir en ljusgul smet, lägg sedan i mascarponeosten och vispa upp smeten tills den blir slät och klumpfri.
Vänd ner grädden med en i mascarponekrämen försiktigt med en slickepott och gör sedan samma sak med äggvitan.
Ta fram serveringsfatet eller portionsformarna som du ska servera tiramisun i.
Börja med att doppa kexen i ca. 3 sekunder i kaffet och lägg de sedan i formen, fortsätt så tills du har täckt hela formens botten. Lägg på ett generöst lager med marscarponekräm, pudra över kakao och börja om. Fortsätt till du har kommit till formens topp. Pudra till sist med ett generöst lager med kakao, plasta in och ställ sedan tiramisun i kylskåpet.
Tiramisun är som godast dagen efter så gör den gärna 1-2 dagar innan servering.