Om du tacofärs med tillbehör över så passar det utmärkt att göra tacorullar av dem. Tacorullarna passar utmärkt som plockmat eller som tillbehör vid sidan om en soppa. Jag har använt mig utan vårrulleark med det går utmärkt att använda smör eller filodeg. Man kan med fördel göra tacorullarna och frysa in dem och sedan ta ut de en stund innan fritering.
Ingredienser
- Vårrulledeg (går att byta ut mot smör eller filodeg)
- Tacofärs
- Majs
- Ost
Tillbehör
- Raps eller majsolja för fritering
- Vetemjöl + vatten (som lim)
Gör såhär
Ta fram vårrulledegen och lägg en till två teskedar tacofärs och toppa med lite majs och ost, lägg de på nederdelen av degen, vik in sidorna och rulla försiktigt ihop till en rulle, pensla sista delen med limmet som består av vatten och mjöl.
Värm oljan för fritering och fritera sedan tacorullarna i några minuter tills de blir lätt gyllene. Man kan även pensla tacorullarna med olja och tillaga de i ugnen på 150° i ungefär 10 minuter eller tills lätt gyllene. Hoppas att det ska smaka.