Den världskända salladen från Libanon, en syrlig persiljesallad med bl.a. bulgur och tomater. Tabbouleh är en av mina favoritsallader och en av bordets höjdpunkt vid bjudningar, alltid älskad av mina gäster. Den kan serveras tillsammans med andra rätter, till meze bordet eller ätas som den är.
Ingredienser
- 500g Persilja
- 6st Tomater
- 1st Rödlök el. Gullök
- 2st Salladslökar
- 1dl Mellangrov bulgur
- 1-2dl Olivolja
- Saften av 0.5-1st Citron
- 1msk Torkad mynta el. 1dl färsk
- 1tsk Chiliflingor el. 0.5st färsk
- Salt
Gör såhär
Skölj alla grönsakerna ordentligt och finhacka dem.
Ta fram en stor skål och lägg ner bulgur, citronsaft, olivolja, salt och chili och alla finhackade grönsaker och örter.
Blanda ihop tabboulen ordentligt och smaka av och justera själv mängden hetta, salt och syra.
Gör tabboulen några timmar innan servering eller dagen innan då smakerna hinner gifta sig med varandra vilket ger intensivare smaker. Hoppas att det ska smaka.