En av favoriträtterna och är älskad av alla, stora som små. I detta recept har jag låtit köttfärssåsen puttra på spisen i fyra timmar, det blev så gott!
Ingredienser (4 port.)
- 4port. Spaghetti
- 250g Lammfärs (Nötfärs går också bra)
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 3st Stjälkselleri
- 390g Finkrossade tomater
- 2msk Tomatpuré
- 1msk Oregano
- 1msk Japansk soja
- 2st Hönsbuljongtärningar
- 1tsk Svartpeppar
Topping
- Riven parmesanost
- Färsk persilja
Gör såhär
Koka pastan aldente.
Skala och finhacka gullök, vitlök och selleri.
Smält ca. 25g margarin med 1 matsked matolja i en gryta. Häll i gullök och vitlök och stek dem mjuka i några minuter. Lägg i sellerin och stek med den i några minuter.
Häll i färsen och stek den tills den blir genomstekt. Blanda ner tomatpurén och rör om i 2 minuter. Smula ner biljonerna och häll i tomatkrossen, oregano och svartpeppar. Låt köttfärssåsen få puttra på spisen i minst 30 minuter, rör om och smaka av. Ju längre den får puttra desto mustigare och godare.
Servera köttfärssåsen med spaghettin, toppa med parmesanost och färsk persilja.