Vill du fika med gott samvete så är dessa makalöst goda och saftiga sötpotatisbrownies något du borde testa. De är naturligt sötade och dessutom glutenfria.
Ingredienser
- 250g Sötpotatis
- 2st Ägg
- 50g Margarin
- 1.5dl Mandelmjöl
- 1.5dl Kakao
- 2st Dadlar
- 0.5dl Agavesirap
- 0.5dl Kokossocker
- 1tsk Bakpulver
- 1tsk Vaniljsocker
Topping
- Hackade mandlar
- Kakaonibs
- Flingsalt
Gör såhär
Skala och grovdela sötpotatisen, koka den sedan mjuk och mixa till en slät puré.
Sätt ugnen på 175°.
Kärna ur dadlarna och mixa samman alla ingredienser till en slät men kladdig smet. Klä en ugnsform (20×15) med bakplåtspapper, häll i smeten och fördela jämt.
Toppa och grädda den i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Ta ut och låt svalna för att sedan dela den i valfri storlek. Njut!