Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är den klar att avnjutas. Perfekt att göra under ramadan.
Ingredienser (4port.)
- 1 Liter Mjölk (3% -ig)
- 1.5dl Grötris
- 3.5dl Vatten
- 2dl Strösocker (justera efter tycke)
- 1.5msk Potatismjöl
- 1dl Vispgrädde
- 4st Mistaka (Valfritt)
Valfri smaksättning (välj en av dem)
- 1tsk Vaniljsocker
- 1tsk Rosvatten
- 1tsk Blomvatten
- 1tsk Apelsinblomvatten
Topping
- Pistagenötter
- Pinjenötter
- Rosblad
Gör såhär
Skölj riset en gång för att behålla stärkelsen från det. Lägg det i en lagom djup gryta och låt det tillagas tills riset är ca. 80% kokt. Rör om då och då så att riset inte bränns vid.
Häll i mjölken och rör om. Häll även i sockret och rör om i ca. 10 minuter.
Om du vill ha i mistaka så ska du mortla den med 1msk strösocker och blanda ner den också.
Rör om på medelvärme tills riset har blivit helt tillagat. Blanda ihopa potatismjölet med grädden och häll försiktigt ner det i grytan samtidigt som du rör om. Låt rispuddingen sedan få småputtra i ca. 3 minuter innan du stänger av plattan.
Om du vill du ha en lenare rispudding så kan du mixa rispuddingen, jag föredrar dock att inte göra det.
Om du vill ha smaksättning i din rispudding så blanda ner den nu och rör om.
Fördela rispuddingen i små skålar och låt de svalna i rumstempererat i ca. 30 minuter. Plasta sedan i skålarna och ställ in dem i kylskåpet i minst 1 timme.
Toppa rispuddingen med valfria nötter och servera.
Hoppas att det ska smaka!