Denna syrianska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen är den klar att avnjutas.
Ingredienser (4port.)
- 1 Liter Mjölk (3% -ig)
- 4st Vermicelliknyten
- 1msk Maizena
- 1.5dl Strösocker
Valfri smaksättning (välj en av dem)
- 1tsk Vaniljsocker
- 1tsk Rosvatten
- 1tsk Blomvatten
- 1tsk Apelsinblomvatten
Topping
- Pistagenötter
- Pinjenötter
- Rosblad
Gör såhär
Bryt vermicelliknytena så att de blir mindre långa vermicelli och koka de mjuka i vatten med ca. 1msk matolja. Sila bort vattnet från vermicelli än och skölj de i kallt vatten.
Häll mjölken i en djup kastrull och låt den småputtra på låg värme. Lägg i vermicellin och rör om.
Rör sist ner strösocker samt valfri smaksättning om du vill ha det. Rör om tills sockerkristallerna har smält. Smaka av om du den är tillräckligt söt och öka mängden socker om du önskar det.
När mjölken har börjat gå ihop och bli lite tjockare i konsistensen så blandar du ihop maizena med vatten. Lägg i maizenablandningen samtidigt som du rör om.
När mjölken har blivit puddingaktig i konsistensen så fördelar du den i skålar eller i en större form. Plasta in den och ställ in dem i kylskåpet och låt de svalna i ca. 1 timme.
Ta ut mjölkpuddingen och dekorera/toppa med valfri nötter.
Hoppas att det ska smaka!