En snabblagad sallad som blir klar på 20 minuter. Den passar utmärkt att servera under på buffén och under hela sommaren, antingen som den är eller ihop med ett protein efter dina smaklökar. Du måste testa den!
Ingredienser (4port.)
- 4port Valfri pasta
- 300g Körsbärstomater
- 2st Minigurkor el. 0.5st stor
- 2st Avokado
- 1dl Avokado el. Olivolja
- 1msk Valfri vinäger
- 1msk Torkad basilika
- 1tsk Salt
Topping (valfritt)
- Färsk basilika
- Valfria frön & nötter (jag hade pinjenötter & solrosfrön)
Gör såhär
Koka pastan aldente i saltat vatten.
Skölj och halvera under tiden tomaterna. Skala och dela avokadon i valfri storlek.
Blanda ihop oliv eller avokadoolja, vinäger, dijonsenap, torkad basilika och salt till din dressing.
Ta fram en djup skål och lägg i pastan och ringla över dressingen, blanda försiktigt. Lägg nu i avokado, tomater och gurka. Blanda ihopa försiktigt och smaka av med salt.
Häll upp pastasalladen på en tallrik, toppa med färska basilikablad och valfria hackade nötter. Hoppas att du gillar den.