Denna rätt tillagades i brist på inspiration i köket. Det resulterade i en otroligt god, lättlagad och krämig pastarätt som som åts upp i ett nafs av alla familjemedlemmar. I gratängen har jag endast pasta och kyckling med man kan även blanda med valfria grönsaker såsom paprika, champinjoner, broccoli m.m.
Ingredienser
- 4portioner Valfri pasta
- 2st Kycklingfileér
- 50g Margarin
- 1.5msk Vetemjöl
- 0.8liter Mjölk
- 2st Hönsbuljonger
Topping
- 100g Valfri riven ost
- Finhackad persilja (valfritt)
- Chiliflingor (valfritt)
Gör såhär
Sätt ugnen på 200grader.
Koka pastan aldente i saltat vatten.
Strimla kycklingfiléerna i lagom stora bitar och stek de sedan i 2msk matolja tills de blir genomstekta. Lägg sedan undan dem.
Ta fram en rymlig gryta och lägg ner margaringet och låt det smälta på medelvärme, pudra ner vetemjölet och vispa samman med margarinet och häll sakta ner mjölet under konstant omrörning för att undvika klumpar. När hela mjölken är i så smular du ner buljongtärningarna och vispar tills mjölen blir varm och tjocknar en aning. Smaka av med lite salt om det behövs.
Lägg ner pastan och kycklingstrimlorna i bechamelsåsen och blanda försiktigt till såsen täcker de båda.
Ta fram en ugnsform och häll ner pastan med såsen och toppa med ost, persilja och ev. chiliflingor. Grädda gratängen i ugnen i ca. 20 minuter eller tills gyllene.
Smaklig spis!