En otroligt god och lättlagad pastarätt med räkor som blir klar inom 20 minuter. Du får en krämig pasta med smaker från vitlök, citron, basilika och soltorkade tomater.
Ingredienser (2 port.)
- 2port. Valfri pasta (spara 2dl pastavatten)
- 150g Vannemeiräkor
- 2st Vitlöksklyftor
- 5st Soltorkade tomater
- 4msk Olja från soltorkade tomater
- 1st Basilikakruka
- 2dl Matlagningsgrädde
- 2-3msk Philadelphia naturell
- Chiliflakes
- 1st Citron
- Salt
Gör såhär
Koka pastan aldente i rikligt saltat vatten.
Skala och rensa räkorna. Ta fram en skål och häll i ca. 2 matskedar av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i, salta lätt, pressa i lite citronjuice, riv i citronzest och ha i chiliflingor efter behag. Blanda lätt ihop och lägg i räkorna, vänd runt de i marinaden och låt de stå i 15 minuter.
Skala och skiva vitlöken, strimla de soltorkade tomaterna samt några basilikablad.
Ta fram en stekpanna, häll i ca. 2 matskedar av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i. Fräs vitlöken lätt, lägg i räkorna med marinaden, fräs de i någon minut på varje sida, lägg i de soltorkade tomaterna och basilikan, rör om.
Lägg i pastan, pastavatten, matlagningsgrädde och färskost, blanda ihopa och låt de få småputtra i några minuter.
Häll upp pastan och toppa med citronzest, chiliflakes och färsk basilika. Njut!