En makalöst god pasta rätt med tydliga smaker från tomat och vitlök. En perfekt rätt att tillaga när tiden är knapp.
Ingredienser
- 4port. Valfri pasta
- 3dl Pastavatten
- 1msk Mat el. rapsolja
- 500g Körsbärstomater (det går bra att ta vanliga kvisttomater också)
- 2-3 tsk Vitlökspuré el. 4st Vitlöksklyftor (ta så mycket som du föredrar)
- 1-2 msk Tomatpuré
- 1st Grönsaksbuljong
- 1tsk Torkad basilika (färsk går också bra)
- Salt & svartpeppar
Gör såhär
Koka pastan aldente i rikligt saltat vatten. Sila bort vattnet och spara 3dl pastavatten.
Skölj och halvera körsbärstomaterna, om du använder dig utav vanliga tomater så kan du grovdela dem. Skala och pressa vitlöksklyftorna.
Ta fram en stekpanna och häll i oljan, låt den bli varm innan du går i med vitlök och tomater. Fräs dem på medelvärme tills tomaterna har blivit mjuka.
Smula ner buljongen, lägg i tomatpurén, basilikan, pastavattnet och rör om. Låt såsen få småputtra tills såsen har gått ihop. Häll ner pastan och blanda ihop allting. Smaka av med salt och peppar och sen är rätten färdig att servera. Smaklig spis!