Om du är akut sugen på pizza men inte orkar att göra en deg o låta den jäsa så är detta recept perfekt för dig! I denna deg så använder jag mig utav bakpulver istället för jäst vilket påskyndar processen.
Gör degen, kavla ut den, toppa och grädda den i 15-20 minuter och vips så har du en pizza på rekordtid.
Ingredienser
- 6.5dl Vetemjöl
- 2tsk Bakpulver
- 2.5dl Vatten
- 0.5dl Rapsolja
- 0.5tsk Salt
Topping (välj själv din topping)
- Tomatsås
- Ost
- Tonfisk
- Räkor
- Ananas
- Skivad lök
- Sujuk (kryddig korv)
- Salami
- Skivade champinjoner m.fl.
- Oregano
Gör såhär
Starta ugnen på 250°.
Blanda ihopa alla ingredienser utan saltet till en jämn deg, lägg i saltet och knåda i några minuter tills degen går ihop och blir jämn och fin.
Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Kavla ut degen så att de blir ca. 1cm tjock.
Toppa din pizza valfritt och grädda den sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna har blivit gyllene. Smaklig spis!