Den godaste, saftigaste och luftigaste pepparkakan. Det går utmärkt att servera som den är eller med en enkel topping såsom glasyr. Jag har valt att servera den med grädde och lingon. Underbart gott!
Ingredienser
- 2st Ägg
- 2dl Strösocker
- 1.5dl Filmjölk
- 2tsk Pepparkakskrydda
- 1tsk Bikarbonat
- 100g Margarin
- 2.5dl Vetemjöl
Gör såhär
Sätt ugnen på 175°.
Smält margarinet och ställ undan så att den hinner svalna lite innan användning.
Ta fram en bunke och vispa ihop ägg och strösocker poröst.
Häll i filmjölken och pepparkakskryddan samt bikarbonat och rör om. Lägg i margarinet och sikta ner vetemjölet, rör ihop med en slev eller handvisp tills kakan går ihop.
Smöra en brödform och täck med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i ugnen på nedersta falsen i 40 minuter.
Ta ut pepparkakan och låt svalna i ca 30 minuter innan du stjälper upp den och serverar den. Jag serverade pepparkakan med grädde och lingon från frysdisken. Smaklig kaka!
Tips!
Det går utmärkt att baka kakan några dagar innan servering då den blir som godast efter att den har stått i kylskåpet i några dagar.