Denna mjölkpudding är en väldigt god och enkel dessert från det arabiska köket. Den går att göra med antingen majs eller rismjöl och resultatet är gudomligt. Servera den som är eller toppa med din favorittopping. Jag toppade mina med pistagekross men det går även att toppa med andra nötter eller färska bär. Normalt så har man även ros eller blomvatten i mhallabi men det har jag uteslutit då familjen inte är så förtjusta i dem.
Ingredienser (4port.)
- 0.8liter Mjölk
- 100g Kaymak (grädde på burk)
- 2dl Strösocker
- 3msk Majsmjöl/ Maizena el. rismjöl
- 3st Kardemumakapslar
Smaksättning (valfritt)
- 1msk Rosvatten
- 1msk Blomvatten
Garnering
- Färska bär
- Valfria nötter
- Kakao, kakaonibs
- Kokosflingor, kokoschips
Gör såhär
Häll allting till mjölkpuddingen i en rymlig kastrull och rör tills maizenan blir upplöst. Flytta nu patrullen till värmen och rör om konstant tills mjölkpuddingen blir lagom tjock i konsistensen. Väljer du att smaksätta din pudding så gör det nu och rör om i 1-2 minuter.
Häll upp puddingen i skålar eller glas och låt de svalna helt i kylskåpet. Toppa med vad du önskar innan servering.
Tips!
Gör puddingen dagen innan servering då den är allra godast dagen efter.