Denna magiska dessert är en enkel mascarponekräm varvat med en kompott bestående av jordgubbar och rabarber. En dröm i ett glas där surt möter sött.
Ingredienser
Mascarponekräm
- 150g Mascarpone
- 2dl Vispgrädde
- 2msk Sötströ
- 1krm Vaniljpulver
- 1st Äggula
Jordgubbskompott
- 150g Rabarber
- 150g Jordgubbar
- 2msk Björksocker (går att byta ut)
- 0.5tsk Vaniljpulver
Gör såhär
Lägg allting till kompotten och låt småputtra i ca. 10minuter. Ta undan från plattan och låt svalna.
Vispa äggula, socker och mascarpone till en jämn kräm antingen för hand eller med en elvisp. Vispa upp grädden i en annan bunke och vänd försiktigt ner den i mascarponekrämen. Låt gärna stå kallt i minst 20 minuter innan användning så att den sätter sig och blir lättare att spritsa ut om man vill göra det.
Varva kompott med kräm, servera genast. Denna dessert kan man med fördel göra dagen innan om man ska bjuda på den. Håller i 2-3dagar i kylskåpet.