En utsökt röra på något som annars kunde ha slängts. Varje gång jag ska rulla mangoldblad så sparar jag stjälkarna, vissa har jag underst i dolmagrytan och resten gör jag en röra på. Den är god att äta som den är med bröd, som dipp till grönsaker eller som ett tillbehör på mezebordet.
Ingredienser
- 200g Mangoldstjälkar
- 1dl Tahina (sesampasta)
- 1st Vitlöksklyfta
- 3msk Citronjuice
- 1tsk Salt
Gör såhär
Skölj och dela mangoldstjälkarna i mindre bitar, koka de mjuka i vatten. Sila bort vattnet från stjälkarna och pressa sedan bort all vätska med händerna för att inte få en rinnig röra. Lägg stjälkarna i en tallrik och mosa de med en gaffel, föredrar du en len röra utan klumpar så går det bra att mixa dem. Blanda sedan ner övriga ingredienser, smaka av innan servering. Röran håller sig i ca. 4 dagar i kylskåpet.