När mamma ibland inte visste vad hon skulle laga för mat till oss så lagade hon den snabba vegetariska rätt. Du behöver endast koka spaghettin och under tiden som den blir klar så förbereder du youghurtsåsen som består av bl.a. vitlök och mynta, vi hade alltid i mycket vitlök. Rätten var en stor favorit och vi alla älskade den och tog alltid fler portioner.
Ingredienser
- 2port. Spaghetti el. valfri pasta
- 0.5l Naturell youghurt (flytande varianten)
- 2msk Torkad mynta
- 2st Vitlöksklyftor
- 2msk Pinjenötter
- Salt efter smak
Gör såhär
Koka spaghettin.
Skala och pressa vitlöksklyftorna och lägg dem i en rymlig skål.
Rosta pinjenötterna i en klick smör eller olja och lägg undan dem.
I skålen med vitlöken så häller du i yoghurt, salt, mynta och hälften av pinjenötterna, blanda väl och smaka av.
Häll nu i den färdigkokta pastan och blanda ordentligt så att såsen täcker, toppa med pinjenötterna och servera. Smaklig måltid!