Sök

Libanesiskt vermicelliris

Detta ris tillagas ofta i de libanesiska hushållen till alla sorters grytor. Vanligt vitt ris med vermicelli som ger den vackra färgen, en variation från det simpla vita riset med en hint av kardemumma.

Ingredienser

  • 3dl Ris
  • 1dl Krossad vermicelli el. 3st vermicelliknyten
  • 50g Smör/margarin
  • 1tsk Malen kardemumma
  • 1msk Salt
  • Vatten

Gör såhär
Skölj bort stärkelsen från riset och låt sedan ligga och svälla i minst 30 minuter.

Smält smöret i en rymlig gryta och krossa i vermicellin, har du färdigkrossad så häller du bara ner dem, salta och krydda med kardemumma. Fräs vermicellin gyllene och håll ett öga på dem hela tiden och gå inte ifrån då det går snabbt när de väl börjar få färg.

När vermicellin har fått färg så drar du bort grytan från värmen, sila bort vattnet från riset och häll ner det tillsammans med vermicellin, rör om några gånger tills det är fint fördelat.

Koka upp vatten och häll över riset så att det täcker med en centimeter. Låt koka upp och sänk sedan värmen till 3:an och låt riset tillagas. Det tar ungefär 20 minuter.

Servera riset med valfri gryta eller ät riset som det är tillsammans med naturell youghurt.

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa