En busenkel rätt som blir klar på 20 minuter. Servera laxen till potatis, ris eller couscous. Vill du hellre tillaga torsk? Det går utmärkt att ta det också.
Ingredienser (4 pers.)
- 4port. Tagliatelle el. valfri pasta
- 4st Laxfiléer
- 5dl Matlagningsgrädde
- 3dl Vatten
- 2st Fisk el. Grönsaksbuljonger
- 0.5dl Färsk eller fryst dill (går att byta ut mot en annan ört)
- 0.5st Citron (juicen)
- Salt & Peppar
Topping
- Färsk dill
- Citronklyftor
Gör såhär
Ta fram en rymlig stekpanna, gärna med höga kanter så att såsen och fisken kan tillagas utan att det väller över sås.
Häll i matgrädden och smula ner buljongtärningarna. Pressa i citronjuice, finhacka dillen och häll i den med, rör om och låt såsen få småputtra i några minuter tills smakerna går ihop. Lägg i vatten och pastan och låt den tillagas i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Torka av vätskan från laxen med hushållspapper, lägg ner den i kastrullen, täcken stekpannan och låt fisken tillagas i ca. 7 minuter eller tills du ser att fisken är tillagad och inte länge är rå.
Servera din krämiga laxpasta, toppa gärna med extra dill samt citronjuice och njut.