En otroligt god och lättlagad soppa med en bas av tomat som är kryddad med curry. Maximal smak på kort tid, servera gärna med en brödbit till.
Ingredienser (4 port.)
- 2st Kycklingfiléer
- 1st Gullök
- 400g Passerade tomater
- 1msk Tomatpuré
- 4dl Vatten
- 1st Grönsaksbuljong
- 1st Hönsbuljong
- 1msk Curry
- 1ts Strösocker
- 3dl Matlagningsgrädde
- 1dl Risoni (kan ersättas med makaroner eller vermicelli)
- Salt och peppar
- 1dl Persilja
Gör såhär
Skala och finhacka löken och strimla kycklingen.
Smält matfett i en rymlig gryta och stek löken mjuk, lägg sedan i kycklingstrimlorna och stek med dem tills de blir helt tillagade. Krydda med curry, smula ner buljongerna och rör om i några minuter.
Häll nu i vatten, socker, passerade tomater, tomatpuré, matgrädde och rör om, låt soppan småputtra i ca. 20 minuter. Lägg i risoni och låt de tillagas tills de blir mjuka vilket tar ca. 5 minuter, rör om då och då så att de inte fastnar i grytans botten. Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera soppan och toppa med finhackad persilja.