Försvinnande goda kycklingbiffar med smak av vitlök och persilja. Detta recept är pappas, jag kan äta hur många som helst när han gör dem.
De görs enkelt genom att blanda ihop alla ingredienser och sedan är det bara att steka dem i några minuter på varje sida. Vi brukar servera de tillsammans med antingen hummus eller vitlökskräm, pommes och lite picklat till. Det går utmärkt att dela biffarna och ha de i tunnbröd tillsammans med dina favorittillbehör.
Ingredienser
- 750g Kycklingfärs (hittar man inte färdig så går det bra att mixa kycklingfiléer)
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 100g Persilja
- 2msk Maizenamjöl (fylliga matskedar)
- 1msk Grillkrydda
- 1tsk Chilipulver (valfritt)
- 1msk Salt
Gör såhär
Skala gullök och vitlök. Finhacka de eller mixa de i en matberedare. Skölj persiljan, skär bort stjälkarna och finhacka den för hand eller i maskin.
Lägg ner alla ingredienser i en bunke och blanda ihop allting tills allting blir jämt fördelat. Låt färsen vila kallt i ca. 10 minuter.
Forma biffarna till valfri form med blöta händer så att färsen inte fastnar.
Stek kycklingbiffarna i smör eller matolja på medelhög värme i ca. 2 minuter på varje sida tills de får en fin stekyta.
Servera dem med valfria tillbehör. Hoppas att det ska smaka!