En snabblagad, krämig och väldigt god pastarätt med lite hetta. Den görs på väldigt få ingredienser vilket är det bästa av allt. Du måste testa den!
Ingredienser (4port.)
- 4port Tagliatelle el. valfri pasta
- 25g Margarin
- 2st Kycklingfileér
- 2dl Pastavatten
- 2dl Matlagningsgrädde
- 100g Philadelphia naturell
- 2st Grönsaksbuljonger
- 2msk Stark paprikapuré
- 2tsk Timjan eller basilika
- Salt
Topping (valfritt)
- Färska basilikablad
- Riven parmesanost
Gör såhär
Koka pastan aldente i saltat vatten. Spara 2dl av pastavattnet.
Skiva kycklingfileérna i lagom stora strimlor. Ta fram en djup gryta och smält margarinet på medelvärme och fräs kycklingstrimlorna tills de blir tillagade.
Smula ner buljongen, lägg i paprikapurén och blanda samman dem med kycklingen tills de blir väl fördelade. Häll i matgrädde, färskost, pastavatten, torkad basilika eller timjan och rör om tills färskosten inte längre syns. Lägg i pastan och rör om försiktigt, låt den få småputtra i 2-3 minuter och smaka sedan av.
Häll upp pastan på en tallrik, toppa med riven parmesan och färska basilikablad. Smaklig spis!