Utav tvekan den godaste och krämigaste korvgrytan jag någonsin har lagat. Jag har serverat den med ris men den går bra till potatis eller pasta också. Tillaga det innan du börjar med korvgrytan så blir båda elementen färdiga på samma gång.
Ingredienser
- 1st Gullök
- 500g Korv (vilken som helst fungerar med jag rekommenderar falukorv)
- 3dl Matlagningsgrädde
- 2dl Färskost (Jag använde phiadelphia, puck går också)
- 1.5dl Chilisås (Rekommenderar den av märket Felix)
- 1msk Dijonsenap
- 1.5msk Tomatpuré
- 2tsk Torkad timjan
- Salt och peppar
Gör såhär
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i smör.
Strimla korven och stek med den i några minuter tills korvarna får lite färg runtom.
Lägg i resterande ingredienser och låt grytan få småputtra i 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera korvgrytan med valfritt tillbehör, toppa gärna med finhackad persilja.