Jag älskar snabba vardagsrätter som smakar gudomligt. Denna pastarätt ett sådant exemplar, härligt krämig, full med smak och blir klar på väldigt kort tid. Ren vardagslyx om du frågar mig.
Ingredienser
- 4port. Tagliatelle (går att byta ut mot annan pastasort)
- 2dl Pastavatten
- 500g Champinjoner
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 2msk Kalvfond
- 1tsk Collorit (för en mörkare färg på rätten, går att utesluta)
- 1msk Vetemjöl
- 3dl Matlagninsgrädde
- Svartpeppar
- Persilja
Gör såhär
Koka pastan aldente och spara två deciliter av vattnet.
Skala och finhacka gullök och vitlök. Skiva champinjonerna och finhacka persiljan.
Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuka. Vänd ner champinjonerna och stek dem tills de får färg runtomkring, häll i fonden, rör om och låt den täcka alla champinjoner.
Pudra över vetemjölet och rör om några varv innan du går ner med svartpeppar, grädde och pastavatten. Låt såsen få småputtra i 10 minuter, blanda ner pastan och låt allting få sjuda i 2-3 minuter.
Servera pastan och toppa med den finhackade persiljan.