En mustig och köttfärssoppa med potatis som värmer själen. Godast blir den får puttra en lite längre stund. Servera gärna med en bit bröd.
Ingredienser
- 125g Köttfärs
- 1st Gullök
- 1st Röd paprika
- 2-3st lagom stora potatisar
- 1ask Krossade tomater
- 2msk Tomatpuré
- 2st Grönsaks el. Köttbuljonger
- 0.5liter Vatten
- 1.5dl Matlagningsgrädde (valfritt)
- Salt & peppar
Gör såhär
Skala och finhacka gullöken, fräs den sedan mjuk i en klick smör. Lägg i färsen och fräs med den tills den blir genomstekt.
Skölj och kärna ur paprikan, tärna den och potatisen, fräs dem och tomatpurén i några minuter tillsammans med färsen.
Lägg i resterande ingredienser utan grädden och låt soppan småputtra i minst 30 minuter (min puttrade på näst lägsta värmen i ca. 2h).
Blanda ner grädden och låt småputtra i ytterligare 5-10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan och servera gärna med creme fraiche och toppa med persilja.