Om du köttfärs över så passar det utmärkt att göra rullar av dem. Köttfärsrullarna passar utmärkt som plockmat eller som tillbehör vid sidan om en soppa. Jag har använt mig utan vårrulleark med det går utmärkt att använda smör eller filodeg. Man kan med fördel göra köttfärsrullarna och frysa in dem och sedan ta ut de en stund innan fritering.
Ingredienser
- Vårrulledeg (går att byta ut mot smör eller filodeg)
- Valfri tillagad köttfärs
- Valfri ost
Tillbehör
- Raps eller majsolja för fritering
- Vetemjöl + vatten (som lim)
Gör såhär
Ta fram vårrulledegen och lägg på en till två teskedar köttfärs och toppa med lite ost. Lägg fyllningen på nederdelen av degen, vik in sidorna och rulla försiktigt ihop till en rulle, pensla sista delen med limmet som består av vatten och mjöl.
Värm oljan för fritering och fritera sedan köttfärsrullarna i några minuter tills de blir lätt gyllene. Man kan även pensla rullarna med olja och tillaga de i ugnen på 150° i ungefär 10 minuter eller tills lätt gyllene. Hoppas att det ska smaka.