En snabblagad sallad som blir klar på väldigt kort tid. Den passar utmärkt att servera under sommaren, antingen som den är eller ihop med ett protein efter dina smaklökar. Du måste testa den!
Ingredienser (4port.)
- Ca. 2kg Fast Potatis
- 1st Knippe Rädisor (valfritt)
- 1st Rödlök
- 3dl Gräddfil
- 2dl Majonäs
- Salt & peppar
Topping
- Extra rödlök
- Gräslök
- Dill
Gör såhär
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skölj och skiva under tiden rödlöken och rädisorna.
Sila bort vattnet från potatis och låt den bli kall, du kan ha potatisen i kallt vatten en stund och sedan sila bort det så kallnar dem snabbare. Dela de i munsbitar.
Ta fram en djup skål och lägg i gräddfil, majonäs, salt och peppar, blanda och smaka av. Lägg i potatisen och rädisorna och blanda försiktigt.
Häll upp potatissalladen på ett serveringsfat, toppa med örter och fint skivad rödlök, för utseendets skull och servera den med valfria tillbehör. Hoppas att du gillar den!