Sök

Irakiskt dillris med bondbönor- Timmen bagille

Ett otroligt vackert och gott som ris med smak av dill och bondbönor från Irak som jag kom i kontakt med först efter att jag gifte mig, då min make är från Irak. Vi brukar oftast servera den tillsammans med fisk och ha lite youghurt vid sidan om.

Ingredienser

  • 3dl Ris
  • 0.5dl Matolja
  • 25g Margarin | Smör
  • 2st Gullökar
  • 1st knippe Dill (fryst går också bra)
  • 3dl Skalade bondbönor
  • 2st Grönsaksbuljonger
  • 4.5dl Vatten
  • 1tsk Salt

Gör såhär
Tvätta riset försiktigt tills stärkelsen försvinner och låt ligga och svälla i vattnet i minst 30 minuter.

Skala och strimla löken och stek den sedan mjuk tillsammans med olja och smör.

Häll i dill och bondbönor i grytan och blanda försiktigt.

Sila bort vattnet från riset och lägg riset i grytan. Rör försiktigt om så att alla ingredienser blandas ihop jämt.

Smula ner buljongtärningarna eller lös upp de i hett vatten för att undvika klumpar, häll även i saltet. Häll i vattnet och rör försiktig om i grytan tills det ser jämt fördelat ut. Vattnet ska precis täcka toppen av riset.

Koka upp riset och sänk värmen till 3:an och låt riset tillagas vilket tar ca. 20 minuter.

Häll upp och servera med dina favorit tillbehör.

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa