Pajer är alltid gott och de går dessutom att svänga ihop på nolltid. Denna hallonpajen gjorde jag på ynka 10 minuter och under tiden som den stod i ugnen så passade jag på att göra en enkel vaniljsås för vad är paj utan sås? Eller är du team glass?
Ingredienser
Fyllning
- 250g Frysta hallon
- 100g Fryst ananas
- 1msk Potatismjöl
- 2msk Strösocker
Smuldeg
- 150g Margarin
- 2dl Vetemjöl
- 0.5dl Farinsocker
- 0.5dl Kokosflingor
Gör såhär
Starta ugnen på 175 grader.
Blanda hallon och ananas tillsammans med potatismjöl och socker och fördela jämt i en ugnsform.
Lägg i allt för smuldegen i en bunke och nyp ihop smöret tills du får ett fint smul. Häll det över fyllningen och fördela jämt utan att trycka och platta ut smulet.
Grädda pajen i ugnen i 20-30 minuter och låt svalna lite innan servering.
Servera pajen med vaniljsås eller glass.