En otroligt god dessert från Mellanöstern som är gjord på en s.k. ostdeg som fylls med ashta som är en god och len kräm. Detta toppas med sirap och krossade pistagenötter, otroligt gott!
Ingredienser
- 600g Mozarella
- 3dl Fin mannagryn
- 1dl Sirap
- 1tsk Rosvatten (valfritt)
Tillbehör
Topping
- Sirap
- Pistagenötter
Gör såhär
Börja med att koka ihop sirapen och ashtan.
Dela osten i mindre grova bitar, lägg den i en rymlig gryta och rör om på medelvärme tills osten smälter.
Lägg i mannagryn, sirap och rosvatten och rör om hela tiden tills du får en fin och jämn degmassa.
Ringla över lite sirap på arbetsytan och degens ovansida och kavla ut degen till en triangel så att den blir ca 0.5cm tjock. Putsa kanterna så att de blir raka och fina om det skulle behövas.
Lägg ashtan i en spritspåse eller i en fryspåse och lägg en lagom tjock rand på degens långsida, rulla in degen tills du inte längre kan se fyllningen och skär bort ”cylindern”. Fortsätt att göra så tills hela degen är slut.
Dela cylindrarna i ca. 2cm tjocka munsbitar. Lägg dem på ett serveringsfat med skarven nedåt och toppa dem pistagekross. Plasta in ostrullarna och låt de bli kalla i kylskåpet innan servering.
Servera ostrullarna med en bringare med sirap vid sidan om så kan man själv avgöra hur mycket sirap man vill ha.
Hoppas att det ska smaka!