En otroligt mättande gröt på havrekross, toppat med frukt, bär & jordnötssmör. Havrekross är havregryn som är framställda på ett visst sätt som bevarar det höga näringsvärdet. Det är alltså en fullkornsprodukt med både grodd och kli kvar som är rik på fiber, magnesium, järn och zink.
Ingredienser
- 1dl Havrekross
- 2.5-3dl Vatten
- 1tsk Agavesirap
- 1krm Vaniljpulver
Gör såhär
Blötlägg havrekrosset över natten.
Sila bort vattnet dagen efter och lägg över havrekrossen i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljpulver och agavesirap. Rör om och låt koka upp, sänk sedan värmen till näst lägsta och låt småputtra i 10-15minuter.
Häll över gröten i skålar och toppa valfritt, jag toppade med banan, blåbär, röda vinbär, jordnötssmör & chiafrön.