Fantastiskt goda vaniljscones som både är veganska och glutenfria. Vill man inte ha de veganska så går det att byta ut “chiaägget” mot ett vanligt ägg.
Ingredienser
- 1st Ägg el. Chiaägg (Blanda 1msk chiafrön med 3msk vatten)
- 2dl Rismjöl
- 1dl Glutenfria havregryn
- 0.5tsk Vaniljpulver
- 1tsk Bakpulver
- 2krm Havssalt
- 1dl Kokosmjölk
- 1msk Agavesirap
- 1dl Kokosolja
Gör såhär
Blanda samman chiaägget och låt svälla i 10min.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölken i ägget och häll detta över mjölblandningen, blanda även med den smälta kokosoljan.
Klicka ut lagom stora scones på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 25-30min.