Otroligt goda hot wings som är en stor favorit i vårt hushåll. Det går utmärkt att förbereda de dagen innan för att sedan tillaga de nästa dag. Perfekta till buffén och inte minst under sommaren.
Ingredienser
Marinaden
- 2kg Kycklingvingar
- 2msk Matolja
- 1msk Vinäger
- 2msk Kycklingkrydda
- 1msk Rökt paprika
- 1msk Svartpeppar
Mjölblandningen
- 2dl Vetemjöl
- 2msk Kycklingkrydda
- 1msk Rökt paprika
- 1msk Svartpeppar
- Salt efter smak
Sås | Glaze
- 1dl Honung
- 1msk Sriracha el. annan valfri stark sås
- 1tsk Sambal oelek (justera mängd efter smak)
Eller
- 2dl Valfri sötsur sås
- 1msk Sriracha el. annan valfri stark sås
Topping (valfritt)
- Salladslök el. Finhackad persilja
Gör såhär
Rengör alla kycklingvingar och lägg de i en rymlig skål.
Lägg i matolja, vinäger och kycklingkrydda, rökt paprika, svartpeppar och rör om, låt de blandas väl. Plasta in skålen och ställ de kallt i minst 2 timmar eller till dagen efter.
Ta fram ett stort fat eller en stor skål och lägg ner vetemjölet med kryddorna, blanda eller vispa ihopa de väl.
Vänd kycklingvingarna en och en i mjölblandningen och skaka bort överflödigt mjöl.
Hetta upp matolja och fritera kycklingvingarna i omgångar tills de blir gyllene och lägg de sedan i en skål.
Ta fram en djup gryta ett eller stekpanna och lägg i sriracha, honung och sambal eller annan chilisås. Låt de koka ihop i några minuter på låg värme. Vänd ner de friterade kycklingvingarna lite i taget så att alla blir täckta av glazen.
Du kan istället för glazen ovan ta din favorit söt sura sås och lägga i önskad mängd chili, antigen i pulver eller i flytande form. Rör om och låt de koka ihop i någon minut och vänd ner kycklingvingarna.
Toppa dina hot wings om du vill och sen är de redo för servering. Smaklig spis!