Dadlar är otroligt goda som de är och har en en fantastiskt god och sötma. Under fastemånaden ramadan äts dadlar flitigt varje dag vid fastebryt. Så varför inte lyxa till de lite extra men nötter och choklad.
Ingredienser
- Dadlar
- Valfri blockchoklad (jag hade mjölkchoklad)
- 1tsk Kokosolja
- Jordnötssmör
Valfri topping eller fyllning
- Valfria nötter såsom jordnötter, valnötter och pistagenötter
- Torkade rosblad
- Flingsalt
- Kokosflingor
- Kakaonibs
Gör såhär
Kärna ur dadlarna och fyll dem med jordnötssmör och eventuellt nötter.
Dela chokladen i mindre bitar och smält chokladen i omgångar i micron eller över vattenbad. Blanda sedan med kokosoljan för en jämnare finish och mer lättarbetad choklad.
Sätt en tandpetare i varje dadel och doppa dem i choklad och lägg sedan över den på ett fat med bakplåtspapper. Krossa önskade nötter och toppa dadelpralinerna med dem.
Ställ gärna in pralinerna i kylskåpet innan servering då de blir lite godare som kalla. Hoppas att det smakar.