Naturligt sötade chokladbollar med smak av pistage och kaffe, en oslagbar kombo! De är oemotståndligt goda och krämiga och passar perfekt som ett nyttigt mellanmål. Det går utmärkt att frysa in dem och ta ut i efterhand, om det blir kvar några.
Ingredienser
- 8st Dadlar (100g)
- 40g Pistagenötter
- 40g Hasselnötter
- 1 nypa Flingsalt
- 1.5tsk Kakao
- 2msk Kaffe
Gör såhär
Kärna ur dadlarna. Lägg sedan ner alla ingredienser i en matberedare och mixa de till en slät och fast massa. Vill man så kan man finhacka lite av nötterna och blanda in de för hand om man gillar bitar i bollarna. Ställ in smeten i kylskåpet i 10 minuter för en lite fastare konsistens som underlättar rullningen. Rulla de sedan i hassel eller pistagenötter, kakao eller behåll de naturella, de är magiskt goda oavsett.