Otroligt goda och snabbgjorda dadelbollar som är gjorda på stapelingredienser. Ogillar du kaffe så hoppa över det och ersätt det istället med vatten eller valfri mjölk. Jag har valt att rulla dem i naturella och rostade kokosflingor men det går minst lika bra att rulla dem i andra valfria alternativ eller servera dem som de är.
Ingredienser
- 14st Urkärnade dadlar
- 2dl Havregryn
- 1dl Mandlar (går att ersätta med andra nötter)
- 2msk Kakao
- 3msk Kaffe
- 0.5tsk Flingsalt
Att rulla i
- Naturella kokosflingor
- Rostade kokosflingor (Rosta i en torr stekpanna tills gyllene)
Gör såhär
Om du inte vill ha havregrynen hela så kan du mixa de till ett mjöl. Häll i resterande ingredienser och mixa tills du får en fin smet, om du upplever att den är för kladdig så kan du hälla ner lite mer havregryn och om du upplever att den är för torr så häll i lite vätska och mixa lite till.
Rulla nu till valfri storlek och rulla de i kokosflingor eller annat valfritt. Servera och njut!
PS!
Det går utmärkt att frysa in dadelbollarna och ta fram när man blir sugen.