Denna risrätt är otroligt smakrik och väldigt enkel att tillaga. Gillar du kombinationen av ingefära, curry, vitlök och räkor så är detta ett recept du definitivt kommer att tycka om.
Ingredienser
- 6dl Långkornigt ris
- 25g Margarin/smör
2st Gullökar - 3st Vitlöksklyftor
- 5cm Ingefära
- 2msk Gul curry
- 2st Höns/ kycklingbuljonger
- 500g Vannemeiräkor
- Salt
Topping
- Finhackad persilja
- Skivade mandlar
Gör såhär
Skölj riset rent och låt stå i vatten under tiden som du förbereder nästa moment.
Skal och finhacka gullök, vitlök och ingefära. Smält matfettet och stek sedan de finhackade grönsakerna till de blir mjuka. Krydda med curry och rör om, smula sedan ner buljongerna, häll över 2-3dl vatten och låt allting få småputtra i 5 minuter, smaka av.
Lägg i räkorna och stek med dem i några minuter, häll i riset och rör om. Täck riset med vatten, det ska täcka med ca. 1cm. Låt koka upp och sänk Sedna värmen till 3:an eller 4:an tills riset blir tillagat.
Häll upp riset med räkorna på ett rymligt fat och toppa med färsk persilja och skivade mandlar. Servera gärna en fräsch sallad till riset.
Smaklig måltid!