En underbart god och krämig currygryta med räkor som serveras tillsammans med ris.
Här kan kan byta ut grönsakerna till de grönsaker som önskas och vill man laga grytan vegetarisk så går det utmärkt att utesluta räkorna. En stor favorit här hemma!
Ingredienser
- 6port. Ris
- 2msk Matolja
- 1kg Vannameiräkor
- 1st Gullök
- 3st Vitlöksklyftor
- 1st Broccolibukett
- 1st Orange paprika
- 1st Gul paprika
- 1st Röd paprika
- 6st Champinjoner
- 2tsk Paprikapulver
- 1msk Currypulver
- 2msk Scharlottenlöksfond
- 2st Höns el. grönsaksbuljoner
- 400g Finkrossade tomater
- 5dl Matlagningsgrädde
- Salt och peppar
- 1.5dl Cashewnötter
Gör såhär
Tillaga riset enl. instruktioner på förpackningen. Smaksätt gärna riset med buljong istället för med salt för godare smak.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna med höga kanter eller i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Skiva champinjonerna, skala och dela paprikorna i lagom stora bitar, dela upp broccolin i mindre buketter.
Häll över fonden, kryddorna och smula ner buljongtärningarna i grytan med lök och vitlök och rör om i några minuter. Lägg i alla grönsaker förutom broccolin och rör om.
Lägg i räkorna och broccolin samt krossade tomater och matlagningsgrädde, rör om några varv tills allting är väl blandat och låt grytan då småputtra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Värm ca. 1msk matolja i en stekpanna och rosta cashewnötterna tills de får lite färg och lägg sedan över de i en skål.
Servera currygrytan tillsammans med riset och toppa med cashewnötterna. Smaklig måltid.