Sök

Champinjonsås

En väldigt lättlagad och god sås med mycket smak. Den passar utmärkt att servera till kött och kyckling.

Ingredienser

  • 20g Margarin
  • 200g Minichampinjoner
  • 200g Skogschampinjoner
  • 2st Champinjonbuljongtärningar
  • 2msk Vetemjöl
  • 1tsk Collorit (för en mörkare färg, kan uteslutas)
  • 5dl Matlagningsgrädde
  • 2.5dl Vatten
  • Salt och peppar

Gör såhär
Rengör och skiva champinjonerna, är de väldigt små så kan du låta de förbli hela.

Smält margarinet i en stekpanna med höga kanter eller i en stor kastrull. Lägg i champinjonerna och stek dem mjuka och vätskan ifrån dem avdunstar.

Smula ner buljongerna och rör om. Pudra över vetemjölet och rör om tills alla champinjoner blir täckta.

Häll i collorit (valfitt), matlagningsgrädde och vatten. Rör om tills såsen tjocknar för att undvika klumpar från mjölet. Smaka av med salt och peppar.

FLER GODA RECEPT

Fetaoströra

En superenkel och frisk fetaoströra som går att servera som en sås vid sidan om en huvudrätt eller som en

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa