Lättlagad soppa med tärningar av potatis, morötter och kyckling. Basen är en hemmagjord buljong vilket gör soppan extra god. Grönsakerna går givetvis att byta ut, ta av vad du har hemma helt enkelt.
Ingredienser
Buljong
- 2st Kycklingfileér
- 1Liter Vatten
- 1st Gullök
- 1st Morot
- 2st Lagerblad
Innehåll
- 2st Lagom stora potatisar
- 2st Lagom stora morötter
- Persilja
- Salt och peppar
Gör såhär
Dela gullöken och moroten grovt. Lägg ner dem i en lagom stor gryta tillsammans med kycklingfiléerna, buljongen och lagerbladen. Koka upp och låt kycklingen tillagas tills den är helt genomkokt, det tar ca. 20-25 minuter.
Medan buljongen kokar kan du skala och tärna rotfrukterna och finhacka persiljan.
Ta upp de genomkokta kycklingfiléerna och låt svalna en stund, tärna sedan dem. Sila buljongen och häll ner den i en gryta, lägg ner rotfrukterna och de koka i buljongen tills de blir mjuka, det tar ca. 10minuter. Lägg i kycklingtärningarna och låt koka med i ytterligare 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar.
Häll upp soppan och toppa med lite persilja. Servera gärna soppan med en brödbit.