En snabblagad, krämig och väldigt uppskattad pastarätt. Den görs på väldigt få ingredienser som du säkert redan har hemma.
Ingredienser
- 4port Spaghetti el. valfri pasta
- 50g Margarin
- 2msk Vetemjöl
- 5dl Matlagningsgräde
- 5dl Mjölk
- 1st Höns el. grönsaksbuljong
- 1knippe Gräslök
- 2st Sujuk (kryddiga korvar som hittas i orientaliska mataffärer)
- Salt & peppar
Gör såhär
Koka pastan aldente i rikligt saltat vatten.
Finhacka gräslöken.
Om du har fryst sujuk så tina den lite i micron. Ta bort skinnet och tärna den fint. Stek den i en torr stekpanna tills den blir knaprig och lägg sedan över den i en skål. Använd inte något matfett då sujuken kommer att släppa ifrån sig olja/fett.
Ta fram en djup gryta och smält margarinet på medelvärme, lägg i mjölet och vispa tills det går ihop med margarinet. Häll försiktigt ner mjölken och grädden under ständig omrörning för att förhindra att det bildas klumpar. Smula i buljongen.
Vispa tills såsen tjocknar och smaka nu av den med salt och peppar.
Lägg i hälften av sujuk och gräslök och all pasta, rör om så att allting blir jämt födelat.
Ta fram ett stort fat och häll upp pastan, toppa med resten av sujuken och salladslöken. Nu är maten redo för servering. Smaklig spis!