Mellanösterns grädde i som används i många sötsaker som t.ex. baklawa. Ashta krämen är väldigt enkel att göra, den kan användas både som fyllning eller topping och smakar helt gudomligt.
Ingredienser
- 5dl Vispgrädde
- 6dl Mjölk (gärna 3%-ig)
- 4msk Vetemjöl
- 2msk Strösocker
- 1st Ägg
- 1tsk Blom/Ros el. Apelsinblomsvatten (valfritt)
Gör såhär
Häll ner alla ingredienser i en rymlig kastrull, lägg på medelvärme och rör om konstant tills krämen tjocknar.
Häll över i en skål och täck med plastfolie, låt plastfolien nudda krämen för att undvika att det bildas en hinna på den.
Ställ in krämen i kylskåpet och låt den bli kall innan du börjar använda den. Hållbarhet i kylskåpet är ca. 4-5 dagar.
Om du känner att ashtakrämen är för lös så kan du blanda ihop 2 matskedar maizenamjöl utblandade med mjölk och blanda ner dem under konstant omrörning tills du ser att krämen tjocknar till. Glöm inte att den blir får en tjockare konsistens när den kallnar.