Sök

Äppelmos med kanel

Hösten bjuder på massa gott från naturen, passa på att plocka in och använd lite äpplen i maträtter och bakelser. Jag gjorde äppelmos på endast äpplen som jag sedan smaksatte med kanel.

Äppelmoset kan du sedan servera på t.ex. smörgåsen, gröten eller som fyllning till pannkakorna.

Ingredienser

  • 3st Äpplen
  • Vatten
  • 1msk Kanel
  • 1msk Agavesirap

Gör såhär
Skölj alla äpplen ordentligt och kärna ur dem. Grovdela och koka äppelbitarna mjuka tillsammans med lite vatten på medelvärme, blanda ner kanel och agavesirap.

Mixa äpplena till en slät puré, vill man ha lite bitar i sitt mos så kan man halvmixa äppelbitarna istället.

Låt äppelmoset svalna och häll sedan upp. Äppelmoset håller upp till två veckor i kylskåpet.

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa