Denna soppa påminner mig mycket om skolans currysoppa med kyckling och pasta som jag alltid i omgångar utav. Otroligt krämig och god.
Ingredienser ( 6port.)
Buljong
- 1st Hel kyckling
- 1.5liter Vatten
- 1st Morot
- 1st Gullök
- 1st Kanelstång
- 5st Svarta pepparkorn
Soppa
- 5dl Matlagningsgrädde
- 2st Kycklingbuljonger
- 1msk Currypulver
- 1tsk Gurkmeja
- 2dl Pasta rigatoni el. fusilli
- 2msk Maizena
- 1tsk Salt
Gör såhär
Skölj av och rengör kycklingen lätt. Lägg den i en rymlig gryta och häll över vattnet. Skala och grovdela morot och lök, lägg i de och resterande ingredienser tillsammans med kycklingen. Låt kycklingen få koka i ca. 1 timme eller tills den blir helt genomkokt.
Plocka ut kycklingen och sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och smula ner buljongtärningarna. Låt det få småkoka i några minuter och häll sedan i matlagningsgrädden och låt få koka ytterligare tills smakerna går ihop. Smaka av med salt.
Lossa kycklingköttet från benen och dra isär det med händerna så att du får lagom tjocka delar/trådar.
Lägg ner pastan och kycklingen i grytan och låt småkoka i ca. 15 minuter tills pastan är genomkokt.
Blanda ihop maizena tillsammans med lite vatten och häll ner den i soppan samtidigt som du rör om tills den tjocknar. Vill du ha en tjockare soppa så kan du röra ner lite mer maizena.
Smaka av soppan ytterligare innan servering. Smaklig spis.