En lyxig och snabblagad vardagsrätt som kan avnjutas en helt vanlig vardag eller på en speciell dag som en lyxigare middag. De flesta ingredienserna har du säkert i ditt skafferi.
- 4port. Penne (går att byta ut mot annan pastasort)
- 2dl Pastavatten
- 250g Högrev
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 200g Champinjoner (går att utesluta)
- 2msk Kalvfond
- 1tsk Collorit (för en mörkare färg på rätten, går att utesluta)
- 1msk Vetemjöl
- 3dl Matlagninsgrädde
- Salt och svartpeppar
Topping
- Persilja
- Parmesanost
Gör såhär
Koka pastan aldente och spara två deciliter av vattnet.
Skiva köttet i fina strimlor. Stek dem tills de får en fin yta runtomkring, smaka på en bit, om du upplever att den är lite seg så kan du lägga i 2-3 dl vatten och låta köttet få småkoka i 10 minuter. Sila bort vattnet och lägg undan köttet.
Skala och finhacka gullök och vitlök. Skiva champinjonerna och finhacka persiljan.
Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuka. Fräs med champinjonerna tills de har fått en fin yta. Lägg i köttet och rör om. Häll i fonden och rör om till den täcker ingredienserna i grytan.
Pudra över vetemjölet och rör om några varv innan du går ner med svartpeppar, grädde och pastavatten. Låt såsen få gå ihop genom att låta den få småputtra i ungefär 5 minuter. Häll ner och blanda med pastan, rör om försiktigt och låt allting få sjuda i 2-3 minuter.
Smaka av med salt och peppar, vill du ha din pastarätt något mörkare så kan du blanda med en tesked collorit.
Servera din krämiga högrevspasta och toppa med riven parmesanost och finhackad persilja.