Detta är min godaste köttfärssås med få ingredienser och med mycket smak. Dessutom så behöver den inte stå och puttra i timmar, gör den det så är det bara en bonus. Här räcker det att köttfärssåsen får småputtra i 20 minuter för ett fantastiskt resultat.
Ingredienser
- 4port. Valfri pasta
- 500g Köttfärs (jag använde lamm)
- 1st Silverlök
- 3st Vitlöksklyftor
- 5st Champinjoner (valfritt)
- 2msk Tomatpuré
- 400g Passerade tomater
- 2msk Brynt Scharlottenlökfond
- 1msk Oregano
- 1tsk Salt
Gör såhär
Koka pastan i rikligt saltat vatten.
Skala och finhacka silverlök och vitlöksklyftorna fint.
Stek de till de blir mjuka i en matsked matolja. Lägg sedan i färsen och stek med den tills den blir klumpfri och helt genomstekt.
Häll i fond, salt, oregano och tomatpuré, rör om i några minuter och häll över de passerade tomaterna, rör om igen till det blir väl blandat. Låt sedan köttfärssåsen småputtra på medelvärme i 20 minuter och smaka sedan av.
Servera köttfärssåsen med pastan, antigen vid sidan om eller så kan du blanda ner pastan så som jag har gjort här. Smaklig måltid!